Duga tradicija inovacije

19.07.2018

Osnovan 1970. godine, brend luksuznog eyewear-a Linda Farrow se brzo etablirao među modno osviještenim Londoncima i među internacionalnim jet setom. Originalno modni dizajneri, kreativni umovi iza brenda Linda Farrow su među prvima tretirali sunčane naočale kao modu, proizvodeći vrhunsku kolekciju za kolekcijom.

Bezvremenski eksperimentatori, Farrow su bili pioniri mnogih oblika i stilova koji su ostali bedemi stila do današnjih dana. Njihova neumorna potraga za luksuzom i inovacijom se, nakon četrdeset godina, nastavlja i danas.
Duga tradicija originalnosti Linde Farrow je održana i kolaboracijom sa nekim od najuzbudljivijih dizajnera poput Dries Van Notena, Oscar de la Rente, Matthew Williamsona i drugih koji su donijeli novu perspektivu poštujući vrijednosti koji su sinonim Linde Farrow – stil, ekskluzivnost i izvrsnost.

Saradnja sa inovativnim dizajnerima, njihova kolekcija vintage sunčanih naočala (preko 2000 originalnih dizajna iz 70tih i 80tih) te beskompromisno luksuzna 18k i Luxe linija su učvrstili brend Linda Farrow kao jedan od najuzbudljivijih fashion brendova današnjice, ne samo u svijetu eyewear-a nego uopće.