Posebna ponuda! -50% popusta na odabrane modele! KUPI ODMAH! Ne, hvala.
29.06.2021

Hiperopija

U našem jeziku se često koristi termin "dalekovidnost" što je samo djelomično ispravno.

Uzrok hiperopije je uglavnom "kratko oko", što znači da udaljenost između rožnice i mrežnice nije dovoljno velika u odnosu na refraktivnu snagu oka. U takvim slučajevima slika se formira iza mrežnice. To znači da hiperopi bolje vide udaljene predmete nego one bliže. Jasan vid se može postići koristeći prisilnu akomodaciju što je dugoročno zamorno. Ovaj problem često je praćen osjećajem napetog, umornog oka.

Hiperopija se ispravlja koristeći konvergentne leće (tanje na rubu i deblje u centru). Ove leće poznate su i kao pozitivne ili konveksne. Dizajnirane su da pomaknu sliku na mrežnicu i poboljšaju vid na blizu ili daleko, ovisno od stepena hiperopije.

Što je hiperopija veća, korektivne leće su teže i deblje u centru.

Kao rješenje za hiperope preporučujemo leće asfernih geometrija te, za više dioptrije, leće visokog indeksa loma svjetlosti koje su ravnije, izuzetno lagane i tanke u centru. Također je jako bitno odabrati adekvatan okvir koji će vizuelno "sakriti” debljinu leće i učiniti naočale lakšim i komfornijim za nošenje. Nestali su dani debelih i teških leća: svoje naočale nosit ćete sa zadovoljstvom.

Za hiperope i prezbiope (hiperopija u kombinaciji sa staračkom dalekovidnošću):

Najbolje rješenje za vaš vid su progresivne leće ili leće za srednju udaljenost i blizinu (tzv. office leće). One korigiraju vašu hiperopiju i dopuštaju vam da uživate u svim aktivnostima pružajući vam savršen vid na svim udaljenostima.

Shop

DITA DAY TRIPPER

1.090,00 KM

TOM FORD MACK

990,00 KM

L.A.EYEWORKS GRIDDLE

930,00 KM

L.A.EYEWORKS MAHONEY

730,00 KM

SAINT LAURENT SL 539

820,00 KM

ETNIA BARCELONA BRUTAL NO.18

320,00 KM
Title - cookies