Posebna ponuda! -50% popusta na odabrane modele! KUPI ODMAH! Ne, hvala.

Oculto Studio Optika

SINCE 2007

stručnost, individualni pristup, kvalitet

Ponuda

O nama

Filozofija

"Imam ideju"

Danin

Jula 2007.god, grupa mladih educiranih profesionalaca sa višegodišnjim iskustvom u sektoru naočalne optike je poželjela da pokloni svome gradu drugačije mjesto za relaciju sa klijentima koji imaju potrebu za naočalama – rođena je Studio Optika Oculto. Smještena u centru Sarajeva, nadomak glavne gradske ulice, Studio Optika Oculto u prijatnom i opuštajućem ambijentu nudi drugačiji pristup kupovini naočala. Zasićeni jednoličnom ponudom, sveopštom masifikacijom i nedostatkom brige za potrebe klijenta, postavili smo sebi ambiciju da ponudimo novo, individualno, drugačije, vrijednije, kvalitetnije, povoljnije i bolje od onoga što se pruža ljudima u potrazi za naočalama.

"Naravno da možemo!"

Senjin

Naša ambicija nas tjera na konstantno učenje, usavršavanje i pronalaženje načina da uvijek pružimo više. Naši klijenti su našu brigu o detaljima prepoznali i nagradili nas svojim povjerenjem, a nama pružili motiv da naša briga o njima ne prestane momentom kupovine. Klijenti Studio Optike Oculto su moderni protagonisti nove komunikacije, svaki od njih sa posebnim načinom postojanja i izražavanja, ujedinjeni zajedničkom izjavom stila i kreativnosti, jedinstveni i iznenađujući predstavnici heterogene kompozicije modernog društva.

Ponuda

Dioptrijske naočale

Nekada je nošenje korektivnih, dioptrijskih naočala smatrano hendikepom i teškoćom, uslijed nedostatka raznolike i estetski privlačne ponude dioptrijskih okvira. Vremenom se mijenjala svijest o važnosti naočala ne samo kao nezamjenjivog oruđa za rad već i kao načina izraza stila i mode. Nije slučajnost da je svaki bitan svjetski dizajner već kreirao svoju kolekciju. Nošenje dioptrijskih naočala danas je trend, nipošto hendikep. One se nose da bi vidjeli te da bi bili viđeni!

Ponuda

Sunčane naočale

Glamurozne, misteriozne, neodoljive i uvijek u fokusu - sunčane naočale! Osim što su neizbježni modni asesoar koji zaokružuje vašu pojavu, one su i neophodno sredstvo zaštite očiju od štetnog UV zračenja čije posljedice po zdravlje ljudskog organizma opasne i trajne. Zaštita nikada nije bila tako privlačna kao danas!

Ponuda

Kontaktne leće

Za osobe koje teško prihvaćaju činjenicu da moraju nositi korekciju ili aktivne, dinamične osobe čije su aktivnosti otežane nošenjem naočala, korekcija dioptrije putem nošenja kontraktnih leća predstavlja idealno rješenje. Današnji materijala osiguravaju maksimum za zdravlje oka, a nosiocu pružaju vrhunsku udobnost i praktičnost. Udružite ih sa bojom i dobijate pogled koji ne priznaje ograničenja!

Ponuda

Konsultacije i savjetovanje

Naša tehnička pripremljenost, moderni ambulatorij i laboratorij te višegodišnje iskustvo u radu i pronalaženju rješenja vam stoje na raspolaganju. Ukoliko imate problema sa vidom obratite se našem timu i uradite besplatni pregled. Konsultujte se sa našim profesionalcima za sva pitanja koja se tiču vašeg vida, naočala, kontaktnih leća i njihovog održavanja te drugih pitanja vezanih za zdravlje vaših očiju. Čak i geniji postavljaju pitanja!

Rezervišite termin

Naš tim

Danin Alimanović
Senjin Alimanović
Azra Faić
Emin Salan
Danijela Buhač

Danin Alimanović

Optičar/Optometrist i suosnivač Oculta sa preko dvije decenije iskustva u optici. Daninova pažnja i posvećenost detaljima priskrbili su mu kultni status među klijentima Oculta koji ga često posjećuju u potrazi za novim naočalama. Trivia – Danin je bio lice sa TV ekrana i reklamnih panoa!

Senjin Alimanović

Optičar/Optometrist sa najdužim radnim stažom u optičkom sektoru. Nakon edukacije i višegodišnjeg radnog iskustva u BiH i inostranstvu (Italija), u suvlasništvu sa Daninom pokreće Oculto. Bavi se tehničkom stranom optičarskog posla jer mu je to pasija. Voli putovanja, djecu i motocikle.

Azra Faić

Azra je optičarka sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa klijentima. Klijentima prija pažnja i trud koji ulaže prilikom stiliziranja odgovarajućih naočala prema karakteru, profesiji ili čak tonu kože! Često je fotografišu sa novim modelima naočala koje se zatim isti dan prodaju! Luda je za mačkama i tetovažama.

Emin Salan

Emin je omiljeno lice u Ocultu! Miljenik ženske klijentele i savjetnik modnih mačaka. Eminovo strpljenje i poseban pristup će slomiti i najtvrđe orahe pri kupovini naočala! Da li ste znali da je Emin radnu karijeru počeo kao frizer i da frizerske trikove koristi prilikom rada u optici?

Danijela Buhač

Danijela je optičarka koja je zaljubljena u naočale jer ih i sama nosi. Smatra da su naočale veoma važan dio ličnog stila. Njen bolno iskreni savjet vam se možda neće uvijek dopasti ali je klijenti zato i vole. Nedostaje joj Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) gdje je boravila kao student i teško miruje na jednom mjestu.

Blog

Problemi sa vidom i korekcija

Miopija

Hiperopija

Astigmatizam

Prezbiopija

Dječiji vid

Lokacije

OCULTO | STUDIO OPTIKA OCULTO
OCULTO | OPTIKA OCULTO

Kontakt

Title - cookies