Posebna ponuda! -50% popusta na odabrane modele! KUPI ODMAH! Ne, hvala.
29.06.2021

Dječiji vid

Zdravlje djece je najvrijednije blago za svakog roditelja. Ali brinemo li dovoljno o tome, uzimamo li u obzir sve aspekte?

Temeljeno na iskustvu oftalmologa, preporučujemo određene savjete za zdravlje očiju mladih pacijenata:
• Prvi pregled kod oftalmologa preporučuje se prije treće godine života.
• Ukoliko postoji visok stepen miopije ili hiperopije u porodici, dijabetes ili nasljedne očne bolesti, pregled kod oftalmologa se obavezno preporučuje.

Zato što su prve godine presudne u razvoju vida, roditelji su izuzetno odgovorni za zaštitu vida svoje djece. Pravovremeno dijagnosticiranje dioptrije može se tretirati na ispravan način i s dobrim rezultatima tako da se može izbjeći nošenje naočala u starijoj dobi ili drugi, kompleksniji problemi.

Ako forsiramo djecu da nose naočale koje ne žele (predebele ili teške leće) ili ne vide dovoljno dobro s njima, djeci će nošenje naočala predstavljati traumu umjesto da riješe njihov problem s vidom

Na ovaj način vaše djete se može nesmetano, veselo igrati zato što više ne mora razmišljati jesu li njene/njegove oči sigurne.

Osim sigurnosti leće i adekvatnog odabira materijala, ne smijemo zanemariti ni prikladnu zaštitu površine leće. Na taj način naočale vašeg djeteta bit će otporne na prljavštinu, ogrebotine, vodu, prašinu, refleksiju i lakše ih je održavati čistim. Zato vam preporučujemo višeslojni antirefleksni premaz, kao i premaz protiv grebanja i antifog sloj.

Shop

KUBORAUM MASKE H42

1.390,00 KM

L.A.EYEWORKS JERSEY MAC

660,00 KM

ETNIA BARCELONA PORT VELL

430,00 KM

DITA NARCISSUS

1.220,00 KM

VANNI V4244

350,00 KM

KUBORAUM MASKE T8

930,00 KM
Title - cookies