29.06.2021

Dječiji vid

Zdravlje djece je najvrijednije blago za svakog roditelja. Ali brinemo li dovoljno o tome, uzimamo li u obzir sve aspekte?

Temeljeno na iskustvu oftalmologa, preporučujemo određene savjete za zdravlje očiju mladih pacijenata:
• Prvi pregled kod oftalmologa preporučuje se prije treće godine života.
• Ukoliko postoji visok stepen miopije ili hiperopije u porodici, dijabetes ili nasljedne očne bolesti, pregled kod oftalmologa se obavezno preporučuje.

Zato što su prve godine presudne u razvoju vida, roditelji su izuzetno odgovorni za zaštitu vida svoje djece. Pravovremeno dijagnosticiranje dioptrije može se tretirati na ispravan način i s dobrim rezultatima tako da se može izbjeći nošenje naočala u starijoj dobi ili drugi, kompleksniji problemi.

Ako forsiramo djecu da nose naočale koje ne žele (predebele ili teške leće) ili ne vide dovoljno dobro s njima, djeci će nošenje naočala predstavljati traumu umjesto da riješe njihov problem s vidom

Na ovaj način vaše djete se može nesmetano, veselo igrati zato što više ne mora razmišljati jesu li njene/njegove oči sigurne.

Osim sigurnosti leće i adekvatnog odabira materijala, ne smijemo zanemariti ni prikladnu zaštitu površine leće. Na taj način naočale vašeg djeteta bit će otporne na prljavštinu, ogrebotine, vodu, prašinu, refleksiju i lakše ih je održavati čistim. Zato vam preporučujemo višeslojni antirefleksni premaz, kao i premaz protiv grebanja i antifog sloj.

Shop

ETNIA BARCELONA EDISON

295,00 KM

MYKITA RAIDON

700,00 KM

CUTLER & GROSS 1338

600,00 KM

MYKITA LARA

640,00 KM

PERSOL 2487-S

450,00 KM

L.A.EYEWORKS SOAP DISH

650,00 KM
Title - cookies