Posebna ponuda! -50% popusta na odabrane modele! KUPI ODMAH! Ne, hvala.
29.06.2021

Astigmatizam

Astigmatizam je problem vida uglavnom uzrokovan "nepravilnom zakrivljenošću rožnice", npr. rožnica je ovalnog oblika umjesto kružnog.

Osobe s astigmatizmom imaju neprecizan vid na blizu i daljinu. Njihov periferni vid je nejasan i ne mogu jasno raspoznati određene oblike i detalje ili jasno vidjeti kontrast između horizontalnih, vertikalnih i zaobljenih linija. Astigmatizam već od +/-0,50 dpt može biti uzročnik čestih glavobolja, suzenja očiju i zamora a da, pri tome, osoba i dalje relativno dobro vidi.

Astigmatizam može biti kombiniran s drugim problemima vida kao što su miopija, hiperopija i prezbiopija.

Astigmatizam je uobičajen kod djece i može imati negativan utjecaj na uspjeh u školi obzirom da uzrokuje zabunu između slova i brojki.

Astigmatizam se koriguje pomoću cilindričnih leća (zaobljenošću leća i promjenljivom debljinom na rubovima). Ove leće dizajnirane su tako da kompenziraju defekt rožnice i korigiraju osi astigmatizma. Što je astigmatizam veći, razlika u debljini leće na rubovima je veća.

Rješenja za astigmatizam

Kao rješenje za astigmatizam, Oculto vam nudi izuzetno lagane i ravne leće. Nestali su dani debelih i teških leća - svoje naočale ćete nositi sa zadovoljstvom.

Za slabi i srednji astigmatizam:
• Leće indeksa 1,5
• Leće indeksa 1,56 asferne
• Leće indeksa 1,6 asferne

Za visoki astigmatizam:
• Leće indeksa 1,67 asferne

Za prezbiope s astigmatizmom:

Najbolje rješenje za dobar vid su progresivne leće. One koriguju vaš astigmatizam i dopuštaju vam da uživate u svim aktivnostima pružajući vam savršen vid na svim udaljenostima.

Shop

ANNE ET VALENTIN DUVALL

540,00 KM

CUTLER & GROSS 1346

590,00 KM

VANNI V4401

360,00 KM

TOM FORD TF 5681-B

560,00 KM

RAY BAN 3025

410,00 KM

VANNI V6244

360,00 KM
Title - cookies