Posebna ponuda! -50% popusta na odabrane modele! KUPI ODMAH! Ne, hvala.
29.06.2021

Astigmatizam

Astigmatizam je problem vida uglavnom uzrokovan "nepravilnom zakrivljenošću rožnice", npr. rožnica je ovalnog oblika umjesto kružnog.

Osobe s astigmatizmom imaju neprecizan vid na blizu i daljinu. Njihov periferni vid je nejasan i ne mogu jasno raspoznati određene oblike i detalje ili jasno vidjeti kontrast između horizontalnih, vertikalnih i zaobljenih linija. Astigmatizam već od +/-0,50 dpt može biti uzročnik čestih glavobolja, suzenja očiju i zamora a da, pri tome, osoba i dalje relativno dobro vidi.

Astigmatizam može biti kombiniran s drugim problemima vida kao što su miopija, hiperopija i prezbiopija.

Astigmatizam je uobičajen kod djece i može imati negativan utjecaj na uspjeh u školi obzirom da uzrokuje zabunu između slova i brojki.

Astigmatizam se koriguje pomoću cilindričnih leća (zaobljenošću leća i promjenljivom debljinom na rubovima). Ove leće dizajnirane su tako da kompenziraju defekt rožnice i korigiraju osi astigmatizma. Što je astigmatizam veći, razlika u debljini leće na rubovima je veća.

Rješenja za astigmatizam

Kao rješenje za astigmatizam, Oculto vam nudi izuzetno lagane i ravne leće. Nestali su dani debelih i teških leća - svoje naočale ćete nositi sa zadovoljstvom.

Za slabi i srednji astigmatizam:
• Leće indeksa 1,5
• Leće indeksa 1,56 asferne
• Leće indeksa 1,6 asferne

Za visoki astigmatizam:
• Leće indeksa 1,67 asferne

Za prezbiope s astigmatizmom:

Najbolje rješenje za dobar vid su progresivne leće. One koriguju vaš astigmatizam i dopuštaju vam da uživate u svim aktivnostima pružajući vam savršen vid na svim udaljenostima.

Shop

MYKITA ALASIE

630,00 KM

GARRETT LEIGHT CALIFORNIA OPTICAL SHERWOOD

640,00 KM

DITA TELEMAKER

900,00 KM

ETNIA BARCELONA LLUIS

450,00 KM

GARRETT LEIGHT CALIFORNIA OPTICAL VAN BUREN II

700,00 KM

ETNIA BARCELONA KATE

440,00 KM
Title - cookies