Posebna ponuda! -50% popusta na odabrane modele! KUPI ODMAH! Ne, hvala.
29.06.2021

Prezbiopija

Prezbiopija (staračka dalekovidnost) nije anomalija vida već prirodni fiziološki proces "starenja" oka. Tokom vremena očna leća gubi elastičnost tj. sposobnost da efikasno mijenja svoju zakrivljenost i refraktivnu snagu što nam onemogućava da komforno fokusiramo objekte koji su locirani na bliskoj distanci. Efekat ove promjene generalno se može osjetiti nakon 40 godina starosti i ovisi o raznim faktorima (genetika, prisustvo anomalija vida, profesija, način života). Kao loše podešena kamera, oko više ne može korektno fokusirati predmete. Za prezbiope emetrope (osobe koje nemaju problem s vidom na daljinu) ili prezbiope ametrope koji su korigovani za vid na daljinu problem se pojavljuje s vidom na blizu koji je potrebno korigovati nošenjem odgovarajućih korektivnih leća.

Rješenja za prezbiope

Progresivne leće su optimalno rješenje za problem s prezbiopijom. Varilux leće dizajnirane su kako bi vratile jasan i točan vid na svim udaljenostima, bez stalnog mijenjanja naočala. Gornji dio leće služi za gledanje na daljinu, centralni dio služi za vid na srednjoj udalljenosti i donji dio za vid na blizu.

Osim progresivnih leća moguće je korigovati obje distance (daljinu i blizinu) putem bifokalnih leća ili jednojakosnim lećama putem odvojenih naočala.

Shop

DITA DYDALUS

1.320,00 KM

ANNE ET VALENTIN TRANSMIT

720,00 KM

MYKITA MMTRANSFER004

990,00 KM

MYKITA YOKO

790,00 KM

ANNE ET VALENTIN LUDIK

690,00 KM

DITA MAHINE

1.590,00 KM
Title - cookies